Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2025
Η Gallery 45 έχει την τιμή να ανακοινώσει την έναρξη της ανοιξιάτικης έκθεσής της, παρουσιάζοντας το έργο της ταλαντούχας Λιβανέζας σύγχρονης ζωγράφου, Nadine Chabarekh, που εδρεύει στην Κύπρο. Η ατομική της έκθεση, με τίτλο Transcendent Rhapsody, θα αποκαλυφθεί στις 3 Απριλίου, με μια εορταστική εκδήλωση εγκαινίων από τις 18:00 έως τις 21:00.
Από μικρή ηλικία, η Chabarekh έδειξε πάθος για τη ζωγραφική και το σχέδιο, μια αφοσίωση που εξελίχθηκε σε βαθιά αγάπη για την αφηρημένη τέχνη. Γνωστή για την τελειομανία της, χρησιμοποιεί τη ζωγραφική ως μέσο απελευθέρωσης από τον έλεγχο, αγκαλιάζοντας τη στιγμή και την αυθόρμητη έκφραση. Η έμπνευσή της προέρχεται από την εντυπωσιακή ομορφιά της φύσης, και κυρίως από τη γαλήνια, ανοιχτή θάλασσα που περιβάλλει την πατρίδα της, τη Λάρνακα. Μέσα από το έργο της, αποτυπώνει όχι μόνο τον φυσικό κόσμο αλλά και βαθιά συναισθήματα, αναμνήσεις και ποιητικές σκέψεις.
Η Transcendent Rhapsody καλεί το κοινό σε έναν μοναδικό διάλογο μεταξύ χρώματος, μορφής και συναισθήματος. Τα έργα της Chabarekh ξεπερνούν τα όρια του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, δημιουργώντας ένα καθηλωτικό περιβάλλον όπου τα συναισθήματα μιλούν πιο δυνατά από τις λέξεις. Ο θεατής προσκαλείται να σταθεί, να στοχαστεί και να συνδεθεί με τον εσωτερικό του κόσμο.
Η καλλιτεχνική πορεία της Chabarekh επηρεάζεται από το επιστημονικό της υπόβαθρο στη Βιολογία, συνδυάζοντας την ακρίβεια της επιστήμης με τη διαίσθηση της τέχνης. Αυτός ο συγκερασμός δημιουργεί έργα που είναι ταυτόχρονα διανοητικά συναρπαστικά και συναισθηματικά συγκινητικά. Η γαλήνια θάλασσα και η ομορφιά της φύσης λειτουργούν ως διαρκής πηγή έμπνευσης, με τα έργα της να προκαλούν περισυλλογή, αρμονία και μια βαθιά αίσθηση ηρεμίας, μεταμορφώνοντας κάθε χώρο σε καταφύγιο στοχασμού.
Σας προσκαλούμε στη Gallery 45 για μια μεταμορφωτική εμπειρία, καθώς η Nadine Chabarekh σας ταξιδεύει σε έναν κόσμο βαθιάς έκφρασης και ενδοσκόπησης. Η ατομική της έκθεση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις της τέχνης, τους συλλέκτες και όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν την ομορφιά του αφηρημένου και του άγνωστου.
Δήλωση Καλλιτέχνη:
“Η τέχνη μου είναι ένας διάλογος μεταξύ συναισθήματος και μορφής, εμπνευσμένος από τη γαλήνη της φύσης και τη ρευστότητα της θάλασσας. Μέσα από την αφαίρεση, προσκαλώ το κοινό να σταθεί, να στοχαστεί και να συνδεθεί με τον εσωτερικό του κόσμο. Κάθε έργο είναι ένα καταφύγιο, μια έκφραση βάθους, αρμονίας και ποιητικής κίνησης.”

Λεπτομέρειες Έκθεσης:
Τίτλος Έκθεσης: Transcendent Rhapsody
Καλλιτέχνης: Nadine Chabarekh
Εγκαίνια: 3 Απριλίου 2025 | 18:00 – 21:00
Τοποθεσία: The Gallery 45
Διεύθυνση: 45 Αγίου Ανδρέα, Λεμεσός, 3036
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:
Sanaz Nazemi Agha, Ιδρύτρια, 97901106
Σχετικά

Η Eins Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Λεόντιου Τουμπουρή
Mια νέα σειρά επιτοίχιων γλυπτών, που αξίζει να δεις

«UFO: Robots Attack» - Οι φλεγόμενες πετσέτες της Camille και του Nikita, στην Isnotgallery
Μια «έκρηξη» υφαντικής τέχνης ανάμεσα στο κιτς, την ποπ κουλτούρα και την οπτική αλχημεία


Έκθεση της Αλεξίας Πασιά φιλοξενεί το οίκημα Ε.ΚΑ.ΤΕ.
Ένας χώρος βαθιά προσωπικός, σχεδόν ονειρικός, όπου ο θεατής καλείται να συνδεθεί με τη δική του εσωτερική σιωπή και ανάγκη για ανάσα

Shedding Skin: Mια εικαστική εξερεύνηση της εμπειρίας της μετάβασης και της μεταμόρφωσης
Τι χάνεται, τι επιστρέφει και τι επιλέγουμε να κρατήσουμε μαζί μας;

Έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας Ζήνωνα Σιερεπεκλή στη Λευκωσία
Η ΦΩΤΟΔΟΣ παρουσιάζει στην έκθεση «Πανομοιότυπα» (συναγωγή εικονοποιημένων στιγμών χώρου - κιναισθητικής αντανακλάσεως ένεκεν

Newcomers | Έφθασαν μόλις: Η νέα έκθεση της Μαρίας Λοϊζίδου
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Μινέρβα στις Πλάτρες

Υδάτινοι Καθρέφτες: Έκθεση φωτογραφίας της Δάφνης Γεωργιάδη
Στην 3η της ατομική έκθεση φωτογραφίας η αρχιτέκτονας Δάφνη Γεωργία Γεωργιάδη παρουσιάζει ένα συναπάντημα τοπίων και αντανακλάσεων

“γεωμετρικοί συνειρμοί”: Η νέα έκθεση γλυπτικής του Νίκου Πετούση
Η γκαλερύ Αποκάλυψη, φιλοξενεί τα γλυπτά του Πετούση

Η Νίτσα Χατζηγεωργίου εκθέτει τις "Αναμνήσεις από το Παρόν' της
Στην Γκαλερί Γκλόρια από τις 29 Απριλίου μέχρι τις 17 Μαΐου

Στροβιλίζοντας στον Χρόνο: Η νέα έκθεση που αναδεικνύει τη συλλογή έργων τέχνης του Δήμου Λάρνακας
Η έκθεση χωρίζεται σε τέσσερις ανεξάρτητες αίθουσες που κάθε μία «στροβιλίζει» τους επισκέπτες σε διαφορετικές χρονικές περιόδους της τέχνης

«Kaleidoscope»: Έκθεση της Γαλλο-λιβανέζας ζωγράφου Άλια Κορμ στην Κυπριακή Γωνιά
Το έργο της είναι ένας συνεχής διάλογος μεταξύ του ορατού και του αόρατου